Kempisch Kamerkoor > Algemene informatie

Sinds 1983 bestaat in Reusel (Noord-Brabant) het Kempisch Kamerkoor. Opgericht door Tejo Wouters en sinds 2006 onder leiding van zijn broer Cees Wouters. Het koor bestaat uit 27 vaste zangers. Afhankelijk van een uit te voeren werk wordt de koorbezetting aangevuld met projectzangers.

Het Kempisch Kamerkoor blijft zich ontwikkelen en heeft in de loop van de jaren een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Koorwerken uit de Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Romantiek, maar ook van 20-eeuwse componisten zijn uitgevoerd in de Kempen en in het buitenland. Een overzicht hiervan vindt u bij uitvoeringen. Het koor heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in het culturele leven in de Kempen.

Sinds acht jaar wordt steeds op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd. In 2014 vond dat voor de eerste keer  plaats in de St. Willibrorduskerk in Eersel. Het koor werd op authentieke instrumenten ondersteund door Concerto Barocco.

De kracht van Het Kempisch Kamerkoor is een juiste balans tussen zeer hoge kwaliteit en plezier. Een zo hoog mogelijk muzikaal niveau is waar alle leden met veel toewijding naartoe werken. Onze grote muzikale samenhang wordt bereikt door een continue koorbezetting en heldere repetitieschema’s in combinatie met moderne hulpmiddelen om thuis de muziek in te studeren. Gezelligheid, sociale samenhang en een goede sfeer zijn daarbij onmisbare voorwaarden om tot kwalitatief volwaardige uitvoeringen te komen. Dit alles draagt eraan bij dat nieuwe en jonge zangtalenten zich al snel thuis voelen bij Het Kempisch Kamerkoor.

Heeft u interesse om lid te worden? Klik hier voor contact.

Johannes Passion Eersel, 30 mrt

De kaartverkoop via deze website is gestart! Klik hier.

Alle overige activiteiten rondom Johannes Passion bekijken? Klik hier voor de uitgebreide agenda. Of download de folder:

Johannes Junior Veldhoven, 29 mrt
    Dit
    jaar nemen maar liefst 4 scholen, met 12 klassen en 325 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 deel aan het project Johannes Junior!

Sponsoring

Interesse om sponsor te worden van Johannes Passion de Kempen? De sponsor- en arrangementenbrochure kunt u hier online bekijken.

Passie Menu
    Ook dit jaar kunt u voorafgaand aan het Johannes Passion Concert van een Passie Menu genieten voor een speciale Passie Prijs van €25 op de Eerselse markt bij 3 eetgelegenheden! Download de flyer.

Foto's Kick Off

Er staan foto's online van de Kick Off in Bladel (19 januari j.l.) klik hier.