Johannes Junior 2018

 

Johannes Junior 2018

Op Witte Donderdag 29 maart 2018 zal de derde editie van de Johannes Junior plaatsvinden in de St. Ceaciliakerk, Dorpstraat 18 in Veldhoven. Tussen 13:00u en 14:00u neemt beroepsverteller Bastiaan de Zwitser het publiek mee op reis door het Passieverhaal zoals je dat nog nooit hebt gehoord! Vanaf 12:45u worden de deuren van de St. Ceaciliakerk geopend voor publiek. Dat zijn de kinderen van de deelnemende klassen maar ook ouders, opa’s, oma’s zijn van harte welkom! De voorstelling zelf is gratis toegankelijk voor kinderen. Voor volwassenen vragen wij een bijdrage van € 5,- om het project te ondersteunen. Klik hier voor foto’s van de voorstelling in 2016 in Eersel en 2017 in Bergeijk.

 

De voorstelling
De Johannes Junior is een mix van vertelkunst, ballet en originele werken uit de Johannes Passion van Bach, gezongen door Het Kempisch Kamerkoor en een sopraan soliste. Beroepsverteller Bastiaan de Zwitser herschreef het aloude Passieverhaal in heldere taal, speciaal voor kinderen, zonder in te boeten aan betekenis. In het verhaal komen sociale thema’s zoals buitensluiten, opkomen voor je vrienden of jezelf en groepsdruk naar voren en juist op die momenten gaat Bastiaan tijdens de voorstelling de interactie aan met de kinderen. De ingestudeerde spreekkoren vormen hierbij een direct onderdeel van het verhaal. Buiten de school worden kinderen uitgenodigd via Sjors Creatief om deel te nemen aan een projectkinderkoor. In samenwerking met kinderkoor Sing4U onder leiding van Sabine Sesink en Evert Mostert zullen zij drie originele koralen meezingen met Het Kempisch Kamerkoor. Muzikaal brengen we de uitvoering zo dicht mogelijk bij het origineel. Sopraan Rianne Wilbers zingt twee aria’s uit de Johannes Passion waarbij de betekenis wordt verbeeld door middel van ballet. De uitvoering wordt begeleid door beroepsbarokorkest Concerto Barocco, spelend op authentieke barokinstrumenten of replica’s daarvan. Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Cees Wouters. 

 

  Agenda

  Autumn Hymn
  werken van o.a. Gerben vd Veen

  Datum: 27 oktober 2018
  aanvang: 20.15 uur

  Locatie: Annetje van Puijenbroekkapel, C.C. Jan van Besouw, Thomas v. Diessenstraat 1, Goirle

   

   

  Kaartverkoop: Jan van Besouw 

  NIEUWS

  Rabo Clubkascampagne

  De Rabobank Clubkascampagne heeft voor de Stichting Passionele Projecten De Kempen het bedrag opgeleverd van € 122,50. Dit betekent dat voor de Stichting 35 stemmen zijn uitgebracht. Iedereen dank daarvoor!

  Interview Norbert Kunst

  Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

   

  Nieuwe foto's online 

  Kick Off 19 jan

  Vocale Lezing 27 febr

  Bach aan Bed 13 mrt

  Bach in Beeld 23 mrt

  Johannes Junior 29 mrt

  Johannes Passion Concert 30mrt

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar een Vriendenconcert.

  Lees meer