Johannes Junior > Cast

De Johannes Junior is een multidisciplinaire uitvoering, dat wil zeggen een mooie mix van verschillende kunstvormen! Naast Het Kempisch Kamerkoor en barokorkest Concerto Barocco, hoor en zie je vertelkunst door Bastiaan de Zwitser, zang door sopraan soliste Rianne Wilbers en kinderkoor Sing4U, en klassiek ballet door Nienke van Rijnswou.

Verteller
Bastiaan de Zwitser beoefent het aloude ambt van verhalen verteller. Niet alleen kan hij ze vertellen alsof hij er zelf bij was, hij kan ze ook heel goed zelf schrijven. Speciaal voor de Johannes Junior, schreef Bastiaan de Zwitser voor ons een verhaal op maat. Gebaseerd op het aloude Passieverhaal, maar dan in een nieuw jasje: eigentijds, met behoud van de aangrijpende thematiek, nog steeds herkenbaar, maar bovenal begrijpelijk voor kinderen. Tijdens de Johannes Junior zal hij de kinderen en alle aanwezigen meenemen op reis door het verhaal. Hoe dat zal klinken? Schrijver Geert den Toom geeft een omschrijving: “(…)het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."

Solist
Rianne Wilbers is een bijzonder zangtalent met artistieke visie, bravoure en theatrale zeggingskracht. Ze soleerde in de opera La vie et mort d’Erard van Robin de Raaff met het Doelenensemble, een wereldpremière bij de Rotterdamse Operadagen 2017 en zong voor Philip Glass met het Photographer Ensemble in een uitverkocht Melkweg Amsterdam. Met het Belgische Bl!ndman zong ze een programma rondom Louis Andriessen in concertgebouw Brugge.
In 2016 nodigde November Music haar uit voor een soloprogramma rondom Saariaho in museum de Pont in Tilburg. Reden om haar uit te nodigen voor November Music 2017, waar ze zich presenteerde tijdens de Fiumarathon & Kunstmuziekroute met ensemble VONK.
Rianne slaagde cum laude in februari 2016 in de grote zaal van het Muziekgebouw in Eindhoven, waarbij ze Symphony no.3 van Górecki zong. Ze volgde masterclasses bij Claron Mc Fadden en Lucia Meeuwsen, is zangeres in Ensemble VONK en vormde samen met Orkun Ağır, Simâ Duo.

Dans
Nienke van Rijnswou is een talentvolle, jonge danseres. Deze 17-jarige VWO-leerling heeft naast dansen ook een grote passie voor muziek, ze zingt graag en is vorig jaar geslaagd voor haar C-diploma piano. Dansen doet ze al vanaf haar zevende. De danslessen klassiek ballet volgt zij bij Balletstudio Valentijn, dependance Veldhoven, waar zij les krijgt van Jasmijn Grooten. Dansen voor publiek is Nienke niet vreemd! Naast de grote en kleine dansshows van Balletstudio Valentijn danst Nienke ook in haar vrije tijd voor publiek, laatst nog tijdens de muziekavonden van het Huygens Lyceum begeleid door 4 vriendinnen op de cello. Speciaal voor de Johannes Junior bedacht Nienke een eigen choreografie, afgestemd op de sopraanaria’s ‘Ich folge dir gleichfalls ‘ en ‘Zerflieβe, mein Herze’ gezongen door Rianne Wilbers.

Autumn Hymn
    werken van o.a. Gerben vd Veen

Datum: 27 oktober 2018
    aanvang: 20.15 uur

Locatie: Annetje van Puijenbroekkapel, C.C. Jan van Besouw, Thomas v. Diessenstraat 1, Goirle

Rabo Clubkascampagne

De Rabobank Clubkascampagne heeft voor de Stichting Passionele Projecten De Kempen het bedrag opgeleverd van € 122,50. Dit betekent dat voor de Stichting 35 stemmen zijn uitgebracht. Iedereen dank daarvoor!

Interview Norbert Kunst

Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

Kick Off 19 jan

Vocale Lezing 27 febr