Johannes Junior > Deelnemers & begeleiding

Deelnemers:
• Basisschool St. Bernardus ‘t Loo: groepen: 6, 7 & 8
• Basisschool De Klepper Luyksgestel: groepen 5 & 7b
• Basisschool de Zonnesteen Bergeijk: groep 7
• Basisschool Prinses Beatrix Bergeijk: groep 7
• Basisschool St. Willibrordus Riethoven: groep 7 & 8

De kinderen zullen worden voorbereid op de uitvoering in vier lessen door:
Rinie Van De Velde: uitleg over het Passieverhaal en de componist Johann Sebastian Bach.
Pieter van den Broek: uitleg over barokmuziek, barokinstrumenten en het koor.
Tijdens de lesjes worden ook een aantal spreekkoren ingestudeerd die heel belangrijk zijn voor het verhaal tijdens de uitvoering.

 

Pieter van den Broek

Pieter van den Broek is al enkele jaren als muziekdocent werkzaam in de regio de Kempen. Met een passie voor muziek en geïnspireerd door de muzieklessen tijdens zijn middelbare schooltijd koos hij na het vwo op het Rythovius College in Eersel voor de opleiding ‘Docent Muziek’ aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij in 2016 zal afstuderen. Hij is als muziekdocent werkzaam bij o.a. muziekschool Art4U in de gemeentes Bergeijk, Eersel en Veldhoven. Daarnaast geeft hij slagwerklessen, dirigeert hij een jeugdorkest voor accordeon leerlingen, is hij dirigent bij de slagwerkgroep Theodatus in Luyksgestel en verzorgt hij workshops vanuit zijn eigen bedrijf Pantalon Musics opgericht in 2013. Vanuit Art4U al voornamelijk werkzaam op de basisscholen als muziekdocent voor de klas, verzorgt hij met verve de repetities van de muzikale onderdelen van de Johannes Junior in de lessen voor de groepen zes, zeven en acht.

 

Rinie Van De Velde

Rinie Van De Velde is theoloog/docent Levensbeschouwing en tevens lid van Het Kempisch Kamerkoor. Zij heeft meer dan 25 jaar het vak Levensbeschouwing gedoceerd aan het Pius X-College te Bladel. Sinds de eerste uitvoering van de Johannes Passion door Het Kempisch Kamerkoor heeft zij haar leerlingen enthousiast weten te maken en uitleg gegeven over de Johannes Passion ter voorbereiding op hun aanwezigheid tijdens het concert. Hun aanwezigheid beschrijven zij na afloop altijd in rake reacties! Rinie is dan ook de persoon bij uitstek om ditmaal de basisschoolkinderen alles uit te leggen over het Passieverhaal dat Bach koos als inspiratie voor zijn Johannes Passion.

  Agenda

  Johannes Passion Eersel, 30 mrt

  De kaartverkoop via deze website is gestart! Klik hier.

   

  Alle overige activiteiten rondom Johannes Passion bekijken? Klik hier voor de uitgebreide agenda. Of download de folder:

   

  NIEUWS

  Johannes Junior Veldhoven, 29 mrt
  Dit
  jaar nemen maar liefst 4 scholen, met 12 klassen en 325 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 deel aan het project Johannes Junior!

   

  Sponsoring

  Interesse om sponsor te worden van Johannes Passion de Kempen? De sponsor- en arrangementenbrochure kunt u hier online bekijken.

   

  Passie Menu
  Ook dit jaar kunt u voorafgaand aan het Johannes Passion Concert van een Passie Menu genieten voor een speciale Passie Prijs van €25 op de Eerselse markt bij 3 eetgelegenheden! Download de flyer. 

   

  Foto's Kick Off

  Er staan foto's online van de Kick Off in Bladel (19 januari j.l.) klik hier.

  Sponsors Johannes Passion

  Wij danken onze sponsors:

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar een Vriendenconcert.

  Lees meer