Johannes Junior > Scholen & Lessen

Scholen & lessen

Dit jaar nemen maar liefst 325 kinderen aan de Johannes Junior! Zij zijn afkomstig uit 12 groepen 5 t/m 8 van 4 deelnemende scholen
• De Brembocht Groep 6 , 7 & 8
• Op Dreef Groep 5A, 5B, 6A & 6B
• De Heiacker Groep 5/6B & 7B
• Zeelsterhof Groep 5A, 6A & 6B
De kinderen worden d.m.v. een vijftal lessen voorbereid op de voorstelling door:
- Rinie Van De Velde: uitleg over het Passieverhaal en de componist Johann Sebastian Bach.
- Pieter van den Broek: uitleg over barokmuziek, barokinstrumenten en het koor.
Tijdens de lesjes worden ook een aantal spreekkoren ingestudeerd die belangrijk zijn voor het verhaal tijdens de uitvoering. De lessen starten in de periode na de carnavalsvakantie van ma 19 febr. t/m de week vóór de uitvoering vr. 23 mrt.

 

Rinie Van De Velde
Rinie Van De Velde is theoloog/docent Levensbeschouwing en tevens lid van Het Kempisch Kamerkoor. Zij heeft meer dan 25 jaar het vak Levensbeschouwing gedoceerd aan het Pius X-College te Bladel. Sinds de eerste uitvoering van de Johannes Passion door Het Kempisch Kamerkoor heeft zij haar leerlingen enthousiast weten te maken en uitleg gegeven over de Johannes Passion ter voorbereiding op hun aanwezigheid tijdens het concert. Wat zij ervan vonden, beschrijven zij na afloop altijd in rake reacties! Rinie is dan ook de persoon bij uitstek om ook de basisschoolkinderen alles uit te leggen over het Passieverhaal dat Bach koos als inspiratie voor zijn Johannes Passion.

 

Pieter van den Broek

Pieter van den Broek is al enkele jaren als muziekdocent werkzaam in de regio de Kempen. Met een passie voor muziek en geïnspireerd door de muzieklessen tijdens zijn middelbare schooltijd koos hij na het vwo op het Rythovius College in Eersel voor de opleiding ‘Docent Muziek’ aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij is als muziekdocent werkzaam bij o.a. muziekschool Art4U in de gemeentes Bergeijk, Eersel en Veldhoven. Daarnaast geeft hij slagwerklessen, is hij dirigent bij een jeugdorkest voor accordeon leerlingen, het Jeugdorkest van Sint Cecilia uit Oerle en bij de slagwerkgroep Theodatus in Luyksgestel. Ook verzorgt hij workshops vanuit zijn eigen bedrijf Pantalon Musics opgericht in 2013. Door het brede scala van muziekprojecten door Art4U is hij inmiddels een bekend gezicht en graag geziene muziekdocent op de basisscholen. Met veel enthousiasme en met een knipoog naar de hedendaagse muziek brengt hij de groepen vijf, zes, zeven en acht alles bij over Barokmuziek.

 

  Agenda

  Autumn Hymn
  werken van o.a. Gerben vd Veen

  Datum: 27 oktober 2018
  aanvang: 20.15 uur

  Locatie: Annetje van Puijenbroekkapel, C.C. Jan van Besouw, Thomas v. Diessenstraat 1, Goirle

   

   

  Kaartverkoop: Jan van Besouw 

  NIEUWS

  Rabo Clubkascampagne

  De Rabobank Clubkascampagne heeft voor de Stichting Passionele Projecten De Kempen het bedrag opgeleverd van € 122,50. Dit betekent dat voor de Stichting 35 stemmen zijn uitgebracht. Iedereen dank daarvoor!

  Interview Norbert Kunst

  Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

   

  Nieuwe foto's online 

  Kick Off 19 jan

  Vocale Lezing 27 febr

  Bach aan Bed 13 mrt

  Bach in Beeld 23 mrt

  Johannes Junior 29 mrt

  Johannes Passion Concert 30mrt

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar een Vriendenconcert.

  Lees meer