Johannes Passion algemeen

Johannes Passion - J.S. Bach

BWV 245

Op 19 april 2019 zal de Johannes Passion weer klinken in de St.Willibrorduskerk in Eersel (Noord-Brabant). Wat 12 jaar geleden begon als een gedurfd project is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Met recht wordt er gesproken over dé Johannes van het Zuiden. Elke volgende uitvoering door Het Kempisch Kamerkoor van de Johannes Passion is nooit een herhaling van eerdere uitvoeringen. Bewust wordt gezocht naar de authentieke klank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brngen. Iets waar alle meewerkende musici met hart en ziel naar toe werken om het u met alle passie te laten ervaren. Liefhebber of voor de eerste keer? Een must om gehoord te hebben. En een mooie start van het paasweekend. Begin december start via www.johannespassionbach.nl de online kaartverkoop.

De Johannes Passion van 2019 Wordt uitgevoerd door:

• Het Kempisch Kamerkoor
  • Concerto Barocco

Solisten:

• Sopraan: Nikki Treurniet
  • Evangelist en aria’s: Jan van Elsacker
  • Altus: Oscar Verhaar
  • Christus: Huub Claessens
  • Bas-arias: Marcel van Dieren
  • Viola da Gamba: Ralph Rousseau

Onder algehele leiding van Cees Wouters

De stichting Passionele Projecten heeft weer een interessante agenda samengesteld rondom de Johannes Passion. Klik hier voor de uitgebreide agenda. Wij mogen u hopelijk begroeten op één van onze optredens!

Johannes Passion, Gulpen

12 april 2019

Kaartverkoop via www.tickli.nl

Johannes Passion, Eersel

19 april 2019

Kaartverkoop via www.johannespassionbach.nl

Klik hier voor de uitgebreide concertagenda

2x Johannes Passion

Dit jaar voeren we de Johannes Passion 2 maal uit: 12 april - Gulpen en op 19 april - Eersel.

Interview Norbert Kunst

Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

Kerstviering Zonnebloem