Reacties scholieren Pius-X college

Enkele reacties van scholieren van het  Pius-X College uit Bladel, die op 3 april 2015 bij de uitvoering van de Johannes Passion aanwezig waren:

'Ik vond het op zich wel aardig, maar een beetje te lang duren. De evangelist had een gave stem, en de dirigent een gaaf kapsel'.

'Ondanks dat het niet bepaald mijn muzieksmaak is, vond ik het orkest zeer mooi spelen en was de zang erg zuiver. Hoewel het redelijk lang duurde was het wel een ervaring die ik meegemaakt wil hebben'.

'Ik zag hoe de leden van het orkest en koor de JP met passie bespeelden of bezongen. Dit vond ik wel fascinerend'.

'Ik vond het knap dat het koor en de solisten zo lang goed kunnen blijven zingen'.

'Ik vond de akoestiek in de kerk heel mooi. Van sommige stukjes kreeg ik zelfs kippenvel. Ook vond ik het geheel erg mooi: je hoorde allerlei instrumenten en zangstemmen die elkaar afwisselden'.

'Nu ik er geweest ben, realiseer ik me dat je de passies ook vanwege de muziek en de boodschap kunt waarderen, en dat het niet persé met geloof te maken hoeft te hebben'.

'Ik had verwacht dat het saaier zou zijn".

'Het is een unieke manier om het passieverhaal te vertellen, anders dan gewoon voorlezen. In het Nederlands of Engels had ik het wel mooier gevonden'.

Johannes Passion, Eersel

19 april 2019

Kaartverkoop: aan de St. Willibrorduskerk v.a. 19.30 uur. Aanvang concert: 20.15 uur.

Informatie: www.johannespassionbach.nl

Klik hier voor de uitgebreide concertagenda

Jos van Veldhoven
    We zijn erg blij met een nieuw Comité van aanbevelingslid: Jos van Veldhoven. Hij was tot 2018 artistiek leider van de nederlandse Bachvereniging.

2x Johannes Passion

Dit jaar voeren we de Johannes Passion 2 maal uit: 12 april - Gulpen en op 19 april - Eersel.

Interview Norbert Kunst

Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

Kerstviering Zonnebloem