Johannes Passion algemeen

Johannes Passion - J.S. Bach

BWV 245

 

Elk jaar op Goede Vrijdag zal de Johannes Passion weer klinken in de St.Willibrorduskerk in Eersel (Noord-Brabant). Wat in 2007 begon als een gedurfd project is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Met recht wordt er gesproken over dé Johannes van het Zuiden. Elke volgende uitvoering door Het Kempisch Kamerkoor van de Johannes Passion is nooit een herhaling van eerdere uitvoeringen. Bewust wordt gezocht naar de authentieke klank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brngen. Iets waar alle meewerkende musici met hart en ziel naar toe werken om het u met alle passie te laten ervaren. Liefhebber of voor de eerste keer? Een must om gehoord te hebben. En een mooie start van het paasweekend. Begin december start via www.johannespassionbach.nl de online kaartverkoop.

  Agenda

  Messiah - Händel, Eersel

  20 december 2019 - 20.15 uur

  St. Willibrorduskerk, Eersel

  Volledige uitvoering, m.m.v. Concerto Barocco en diverse topsolisten. Kaartverkoop gaat na de zomerstop van start.

   

   

  Johannes Passion - Bach, Eersel

  11 april 2020

  St. Willibrorduskerk, Eersel

  Informatie: www.johannespassionbach.nl

   

  NIEUWS

  Lintje Cees Wouters

  Wij zijn enorm trots dat onze dirigent Cees Wouters op 26 april 2019 benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 
  Cees Wouters kreeg het lintje in het bijzijn van zijn familie en muziekvrienden opgespeld en reageerde overdonderd. 'Ik moet dit even laten bezinken maar reuze bedankt allemaal'.

   

   

  Jos van Veldhoven
  We zijn erg blij met een nieuw Comité van aanbevelingslid: Jos van Veldhoven. Hij was tot 2018 artistiek leider van de nederlandse Bachvereniging.

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar een Vriendenconcert.

  Lees meer