Welkom bij Het Kempisch Kamerkoor

Het Kempisch Kamerkoor

Sinds 1983 bestaat in Reusel (Noord-Brabant) Het Kempisch Kamerkoor. Opgericht door Tejo Wouters en sinds 2006 onder leiding van zijn broer Cees Wouters. Het koor bestaat uit 27 vaste zangers. Afhankelijk van een uit te voeren werk wordt de koorbezetting aangevuld met projectzangers.

Het Kempisch Kamerkoor blijft zich ontwikkelen en heeft in de loop van de jaren een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Koorwerken uit de Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Romantiek, maar ook van 20-eeuwse componisten zijn uitgevoerd in de Kempen en in het buitenland. Een overzicht hiervan vindt u bij uitvoeringen. Het koor heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in het culturele leven in de Kempen.

Johannes Passion

Het Kempisch Kamerkoor is initiatiefnemer van de traditie van de Johannes Passion in Eersel. Jaarlijks wordt het meesterwerk van Johann Sebastian Bach uitgevoerd in de Sint Willibrorduskerk in Eersel op Goede Vrijdag. De 13e editie zal plaatsvinden op vrijdag 11 april 2020.

Tevens is er elk jaar een “Hoogtepunten van de Johannes Passion” en de "Johannes Junior. In 2020 vinden deze uitvoeringen plaats op donderdag 10 april (locatie is nog niet bekend).

Algemene website: www.johannespassionbach.nl

Vrijwilligers gezocht!
Jaarlijks voert Het Kempisch Kamerkoor op Goede Vrijdag in Gemeente Eersel de Johannes Passion Eersel uit. De organisatie is in handen van Stg. Passionele Projecten de Kempen. Voor het komende concert in april 2020 zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die zich o.a. gaat bezighouden met de organisatie, de kaartverkoop en acties om de kaartverkoop te stimuleren.
Voor leerlingen van basisscholen wordt een verkorte versie van de Johannes Passion uitgevoerd: de Johannes Junior. Deze versie wordt jaarlijks in een van de Kempische dorpen uitgevoerd. Voor de organisatie hiervan zoeken wij een projectvrijwilliger die dit project mee wil helpen organiseren.

Lijkt het je leuk om ons daarin te ondersteunen? Stuur een berichtje naar info@johannespassionbach.nl of bel met: 06-22482685.

Messiah - G.F. Händel, Eersel

20 december 2019 - 19.30 uur

St. Willibrorduskerk, Eersel

Volledige uitvoering, m.m.v. barokorkest en diverse topsolisten. Kaartverkoop gaat op 1 oktober via deze website van start.

Van 1 t/m 31 oktober krijgt u €2,50 vroegboekkorting op elke kaart.

Download hier de flyer

Sponsors Messiah

Wij danken de subsidianten en fondswervers van het Messiah concert: