Johannes Passion agenda 2019

Agenda Johannes Passion Eersel 2019:

Kick-off

Datum: dinsdag 29 januari 2019

Tijd: 20.15 - 22.00 uur
Locatie: De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, Oost-, West- en Middelbeers
Toegang: € 5,-

MEER INFORMATIE

Muzikale lezing Johannes vs Matthaus

Datum: 19 maart 2019

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Locatie: Genovevakerk, Genovevastraat Breugel
Toegang: € 10,-

Kunstproject

Middelbare scholieren zijn uitgedaagd een kunstwerk te maken vanuit hun invulling en beleving van het thema Passie. Uitleg van het oorspronkelijke Passie verhaal en de muziek van de Johannes Passion van Bach dienen ter inspiratie.

Datum: 5 april 2019

Te bezichtigen: 5 t|m 19 april 2019
Locatie: St. Willibrorduskerk, Kerkstraat 31 Eersel
Toegang: gratis

Datum: donderdag 18 april 2019

Tijd: 13.00 - 14.00 uur

Locatie: Heilige Petruskerk, Sniederslaan 46 Bladel
Toegang: kinderen gratis | Volwassenen € 5,00

Bach in de Buurt (Openbare generale met orkest)

Nieuwsgierig hoe een uitvoering als de Johannes Passion tot stand komt? Waar let de dirigent op? Hoe zorgt het koor ervoor dat ‘de zoveelste uitvoering’ nog steeds een uitdaging blijft? Neem een kijkje achter de schermen en kom luisteren bij een Openbare (Generale) Repetitie. U krijgt de gelegenheid het koor en de dirigent te ontmoeten en vragen te stellen.

Datum: donderdag 18 april 2019

Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Heilige Petruskerk, Sniederslaan 46 Bladel

Toegang: € 10,-

Passie Menu

Datum: Goede Vrijdag 19 april 2019
Tijd: tussen 17.30 uur - 19.45 kunt u dineren (laatste reservering om 19.00 uur)
Toegang: € 25,- (2-gangenmenu incl. 1 consumptie)

Aanmelden bij de restaurants zelf:

Restaurant 't Menneke
Dinee Café Veertien
Restaurant De Bengel
Klik hierom de Passiemenu's te bekijken.

VIP arrangement
Bedrijven en particuliere donateurs wijzen wij graag op de mogelijkheid gebruik te maken van ons exclusieve VIP-arrangement! Bestaande uit een diner in restaurant d’Ouwe Tramhalte, het concert in de St. Willibrorduskerk en naborrel in Dinee-café Veertien. Een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met het bruisende culturele leven en de bedrijvigheid van de Kempen.
Aanvang vanaf 16.30 uur
Aanmelden via www.johannespassionbach.nl

Concert Johannes Passion BWV 245
Zelfs deze 12e uitvoering is geen herhaling van de voorgaande keren. Nieuwe inzichten uit de muziek literatuur geven elke volgende uitvoering verdieping, verbreding en nieuwe accenten op bijzondere passages uit deze pure barokmuziek. O.l.v. Cees Wouters wordt door het koor, barokorkest Concerto Barocco en de gerenommeerde baroksolisten gezocht naar de authentieke barokklank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brengen. Bent u een liefhebber of komt u voor de eerste keer? Het is een must om eens in uw leven gehoord te hebben!

Solisten 2019:

Sopraan: Nikki Treurniet
Evangelist en aria’s: Jan van Elsacker
Altus: Oscar Verhaar
Christus: Huub Claessens
Bas-arias: Marcel van Dieren
Viola da Gamba: Ralph Rousseau

Locatie St. Willibrorduskerk Eersel, Kerkstraat 31, Eersel
Aanvang 20.15 uur - 22.30 uur, kerk toegankelijk vanaf 19.30 uur
Toegang 1e rang € 30,- | 2e rang € 25,- | 3e rang € 20,-
De verkoop gaat begin december van start via www.johannespassionbach.nl

Wilt u automatisch op de hoogte worden gehouden van onze concertagenda? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter of geef ons uw e-mailadres door d.m.v. het contactformulier.

Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid? Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Overweeg dan om Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en/of Johannes Passion de Kempen te worden!

Klik hier voor meer informatie.

Messiah - Händel, Eersel

20 december 2019 - 20.15 uur

St. Willibrorduskerk, Eersel

Volledige uitvoering, m.m.v. Concerto Barocco en diverse topsolisten. Kaartverkoop gaat na de zomerstop van start.

Johannes Passion - Bach, Eersel

11 april 2020

St. Willibrorduskerk, Eersel

Informatie: www.johannespassionbach.nl

Lintje Cees Wouters

Wij zijn enorm trots dat onze dirigent Cees Wouters op 26 april 2019 benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
    Cees Wouters kreeg het lintje in het bijzijn van zijn familie en muziekvrienden opgespeld en reageerde overdonderd. 'Ik moet dit even laten bezinken maar reuze bedankt allemaal'.

Jos van Veldhoven
    We zijn erg blij met een nieuw Comité van aanbevelingslid: Jos van Veldhoven. Hij was tot 2018 artistiek leider van de nederlandse Bachvereniging.