Reacties bezoekers

Enkele reacties op de jubileumuitvoering van de Johannes Passion 2018: 

 

"Wij hebben gisteravond genoten van jullie indrukwekkende uitvoering van de Johannes Passion. Vooral in het 2e deel raakten dirigent, solisten, koor en orkest en een flow die voor het publiek voelbaar werd, zowel fysiek als emotioneel. Het was een eenheid in optima forma. De stiltes, net na het sterven van Jezus, en na de laatste koraal maakten diepe indruk op ons. Dank aan iedereen die deze uitvoering gestalte heeft gegeven".

Marie-Louise en Jan van den Abbeelen

 

"Gezien/gehoord Johannes Passion (J.S. Bach). Omdat het ED waarschijnlijk wederom geen verslag doet van de uitvoering van de Johannes Passion in Eersel wil ik de lezers graag laten weten wat ik beleefd heb op Goede Vrijdag. Dirigent Cees Wouters wist de nuances mooi tevoorschijn te toveren uit de kelen van het Kempisch Kamerkoor en de historische instrumenten van Concerto Barocco. Met name in de stukken in driekwartsmaat zat zodoende een beheerste dynamiek. Het koor was gedreven en liet veel schakeringen horen: van gedragen en ingetogen in de koralen tot martiaal en heftig als het volk aan het woord was. De solisten waren stuk voor stuk een genoegen om naar te luisteren. Toch wil ik de evangelist, Jan van Elsacker, er graag even uitlichten. Die rol lijkt hem op het lijf geschreven. Hij is meer dan een verteller. Hij weet je te overtuigen en dat doet hij door op een subtiele manier lyriek mee te geven aan zijn prachtige stem. Hopelijk volgend jaar de twaalfde editie van dit indrukwekkende concert in de St. Willibrorduskerk".

Toon van Overdijk

 

"Van harte gefeliciteerd met de prachtige uitvoering van de Johannes Passion op Goede Vrijdag. Het was voor ons de eerste keer dat we een dergelijke uitvoering bijwonen. Vergelijkingsmateriaal hebben we hierdoor (nog) niet.
Onze ervaring was dat we het prachtig vonden. De begeleidende tekst in het boekje was zeer prettig om betrokken te blijven bij de hele uitvoering en om de muzikale keuzes te begrijpen. Persoonlijk vond ik nr 16b en 16d overdonderend mooi, zoals de kleine stukjes tekst werden ‘uitgebuit’ door het koor. Heel veel succes verder".

Anke Maas en familie

 

 

Enkele reacties op de jubileumuitvoering van de Johannes Passion 2017: 


"Zeer genoten van deze bewogen uitvoering van de Johannes Passion. Hulde aan het koor en de solisten". Jeanne Corsten

 

"Genoten van een evenwichtige Johannes Passie waarin zowel het koor als de solisten herhaaldelijk wisten te ontroeren. Kortom: een muzikale ervaring van hoge kwaliteit. Als ik alleen de grote klasse van de sopraan zou noemen, doe ik zowel de overige solisten als het koor tekort. Complimenten voor het geheel. Het was muzikaal een heerlijke avond". Marieke Kraat

 

 "Vrijdagavond genoten van de Johannes Passion. Erg mooie uitvoering. Het was alsof ik toeschouwer was langs de kruisweg".

Corry van Bon 

 

Reacties bezoekers op de uitvoering van de Johannes Passion 2016:

 

Johannes Passion in Eersel is reisje waard 

"Deels beroepshalve bezocht ik de afgelopen twintig jaar ontelbare Passie-concerten in die heerlijke tijd voor Pasen. De meeste in mijn woonplaats Breda (de Grote Kerk!) maar ook in de basiliek van Oudenbosch, een kerkje in Zeeuws-Vlaanderen, de kathedraal van Antwerpen en het Concertgebouw in Amsterdam. Daarbij kwam al snel vast te staan dat mijn absolute voorkeur uitgaat naar de Matthaus Passion, waardoor de Johannes Passion op de achtergrond raakte. Behalve thuis waar de cd's en dvd's van beide uitvoeringen elkaar aardig in evenwicht hielden en houden.
Mijn eerste kennismaking met een koor van Cees Wouters was Kempenkoor in 2015, de Matthaus Passion in Oirschot. Deze ervaring deed mij reikhalzend uitzien naar de Johannes Passion op Goede Vrijdag in de St. Willibrorduskerk in Eersel. Ik werd niet teleurgesteld, integendeel. Voor het eerst liet ik voorzichtig enige twijfel toe over mijn 'absolute' voorkeur voor de Matthaus. Zowel het Kempisch Kamerkoor als Concerto Barocco maakten een puur professionele indruk wat beslist toe te schrijven is aan de hoor- en zichtbaar perfectionistisch ingestelde dirigent Cees Wouters. En dan die solisten... Met de solisten moet je in het passiecircus ook een beetje geluk hebben. Nou, dat had Eersel. Tenor Jan van Elsacker 'speelde' de evangelist bijzonder overtuigend, kippenvel - volgens mijn vrouw tranen - bij het uiteenvloeiende hart van sopraan Nikki Treurniet en stijgende bewondering voor de ontwikkeling van altus Oscar Verhaar. Hem heb ik nog geinterviewd toen hij een puber van 14 was en onder de hoede stond van de Bredase dirigent Geert van den Dungen, zeg maar de Cees Wouters van de Baronie. In één woord: hulde! Kranten schrijven dan zinnen als 'de thuisblijvers hadden weer eens ongelijk' en 'concert zonder wanklank'. Beide clichés zijn waar in dit geval. Nu al verheug ik me oprecht op de jubileumuitvoering in 2017!"

René van der Velden, voormalig chef kunstredactie BN DeStem/GPD

 

"Wat een fenomenale uitvoering van de Johannes Passion. Het samenspel tussen koor, orkest, solisten en dirigent is van een hoge kwaliteit. Vooral naar het einde toe, wanneer je helemaal in het verhaal zit, is het koor echt de stem van het volk geworden die je zo diep van binnen raakt, en bezorgen de aria's van de solisten je kippenvel, met name Oscar Verhaar en Raoul Steffani, zeer indrukwekkend!" Ad Kolsters

 

"Opnieuw een indrukwekkende uitvoering van de Johannes passion. Het laat je stilstaan bij alle ellende in de wereld en brengt je tot de dingen die werkelijk belangrijk zijn in het leven. Om stil van te worden. Prachtig gezongen, gespeeld maar zeker ook gedirigeerd!" Anja Thijs-Rademakers, burgemeester van Eersel

 

"Ik heb genoten van uw prachtige uitvoering van de Johannes Passion. Jan van Elsacker is uniek als evangelist! De solisten, het orkest en bovenal het koor zijn van grote klasse. Het was een indrukwekkend geheel. Dank en complimenten aan allen, waaronder natuurlijk ook Cees Wouters!" Trudy Wilhelmus

 

"Cees wouters; je hele koor, de solisten en Concerto Barocco: dit was schitterend! Een hele avond genieten in een overigens muisstille kerk. Dank je wel, nu kan ik Pasen gaan vieren. Kan ik al reserveren voor volgend jaar?" Bep Waaijer 

 

"Wauw. Ik heb de Matthaus Passion in o.a. Rotterdam en Den Bosch gezien, maar jullie uitvoering van de Johannes Passion heeft de meeste indruk gemaakt!" Ingrid de Visser

 

Reacties bezoekers op de uitvoering van de Johannes Passion 2015:

 

Afgelopen vrijdag avond heb ik met volle teugen genoten van de uitvoering van de Johannes Passion. Alhoewel ik van nature niet naar dit type muziek luister, was ik diep geraakt door het verhaal verpakt in deze bijzondere en knappe uitvoering, door zeer bekwame zangers en muzikanten, in een prachtig (akoestiek) decor. De ontroering vertaalde zich in kippenvel. Mijn oprechte complimenten en dank voor deze bijzondere avond.

 

Het was een prachtige uitvoering, het was heel professioneel en dat voor een amateur zangvereniging! Nogmaals geweldig, wij hebben genoten!

Marianne van Rooijen- Cis Peters uit Geldrop

 

Ik vond het een erg mooi concert. Van bepaalde stukjes kreeg ik echt kippenvel. Ook was het eens een keertje anders dan gewoon, omdat ik vaak meespeel als ik ooit bij een concert ben. Ik vond de solisten, het koor en de muzikanten erg goed. De meerstemmigheid vond ik erg mooi bij het koor.

De muziek was een beetje treurig, wat het verhaal versterkte. Ook zet de tekst je aan het denken en weet ik nu het verhaal van goede vrijdag. Wat ik erg leuk vond was dat er echt instrumenten gebruikt werden die ze in de barok hadden. Ook de mannelijke alt was erg bijzonder.

Carlijn van der Leede

  Agenda

  Messiah - Händel, Eersel

  20 december 2019 - 20.15 uur

  St. Willibrorduskerk, Eersel

  Volledige uitvoering, m.m.v. Concerto Barocco en diverse topsolisten. Kaartverkoop gaat na de zomerstop van start.

   

   

  Johannes Passion - Bach, Eersel

  11 april 2020

  St. Willibrorduskerk, Eersel

  Informatie: www.johannespassionbach.nl

   

  NIEUWS

  Lintje Cees Wouters

  Wij zijn enorm trots dat onze dirigent Cees Wouters op 26 april 2019 benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 
  Cees Wouters kreeg het lintje in het bijzijn van zijn familie en muziekvrienden opgespeld en reageerde overdonderd. 'Ik moet dit even laten bezinken maar reuze bedankt allemaal'.

   

   

  Jos van Veldhoven
  We zijn erg blij met een nieuw Comité van aanbevelingslid: Jos van Veldhoven. Hij was tot 2018 artistiek leider van de nederlandse Bachvereniging.

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar een Vriendenconcert.

  Lees meer