Johannes Passion algemeen

De Johannes Passion behoort tot de monumentaalste werken die Bach in zijn leven heeft gecomponeerd. Het stadsbestuur van Leipzig gaf hem de opdracht en op 7 april 1724, Karfreitag (Goede Vrijdag) klonk de passie voor het eerst in de Thomaskirche. Daarna heeft Bach de Johannes nog driemaal uitgevoerd.

In Nederland is het in veel plaatsen traditie om op Goede Vrijdag de Matthäus of de Johannes Passion uit te voeren. De Matthäus Passion is langer en beschouwelijker dan de Johannes. Deze laatste is dramatischer. Bach gebruikte voor de Johannes Passion het evangelie van Johannes. In dit evangelie gaat de zoon van God ten onder aan de krachten van de duisternis.

Deze strijd wordt emotievol bezongen door solisten en koor. In de Johannes Passion is Bachs inlevingsgevoel met wat Christus in zijn lijden en sterven voor de wereld onderging ten diepste mee te voelen. De muziek blijft na drie eeuwen nog steeds ontroeren.

Het is dan ook voor Het Kempisch Kamerkoor een eer om dit werk jaarlijks uit te mogen uitvoeren.

Johannes Passion Eersel, 30 mrt

De kaartverkoop via deze website is gestart! Klik hier.

Alle overige activiteiten rondom Johannes Passion bekijken? Klik hier voor de uitgebreide agenda. Of download de folder:

Johannes Junior Veldhoven, 29 mrt
    Dit
    jaar nemen maar liefst 4 scholen, met 12 klassen en 325 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 deel aan het project Johannes Junior!

Sponsoring

Interesse om sponsor te worden van Johannes Passion de Kempen? De sponsor- en arrangementenbrochure kunt u hier online bekijken.

Passie Menu
    Ook dit jaar kunt u voorafgaand aan het Johannes Passion Concert van een Passie Menu genieten voor een speciale Passie Prijs van €25 op de Eerselse markt bij 3 eetgelegenheden! Download de flyer.

Foto's Kick Off

Er staan foto's online van de Kick Off in Bladel (19 januari j.l.) klik hier.