Agenda

Nieuwe leden gezocht

Het Kempisch kamerkoor zoekt nieuwe leden! Bent u een hoge sopraan, tenor of bas; en op zoek naar een (ander) kamerkoor, neem contact met ons op of kom op een dinsdagavond naar onze repetitie in cultureel centrum De Kei in Reusel. De repetitie begint om 20.00 uur in de bovenzaal.

 

Het Kempisch Kamerkoor zingt klassieke muziek uit alle perioden van de muziekgeschiedenis. Afhankelijk van de werken worden er jaarlijks twee tot drie concerten georganiseerd. Een vast gegeven is de jaarlijkse uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach op Goede Vrijdag. Daarnaast wordt dit jaar op 20 december de Messiah van Händel uitgevoerd. Voor eind volgend jaar staat de Hohe Messe van Bach op het programma.

 

Het Kempisch Kamerkoor streeft naast het maken van muziek ook gezelligheid na. Na elke repetitie is er een nazit in het cafégedeelte van de Kei.

 

Muzikale Lezing MP vs JP

We stellen aan u voor: in de linkerhoek Johannes en in de rechterhoek Matthäus. Twee evangelisten met een hele eigen interpretatie van het Passieverhaal. Een epische strijd of een eeuwig remise? In een muzikale lezing door dirigent Cees Wouters legt Het Kempisch Kamerkoor al zingend de verschillen en overeenkomsten bloot tussen Bachs meest bekende Passies. Is er überhaupt een verliezer of komen ze beide als winnaar uit de bus? Oordeel zelf!

 

Datum: zondag 8 maart 2020

Tijd: 14.30 uur

Locatie: De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, Westelbeers
Toegang: € 5,-

 

Bij Bach aan Tafel

Tijdens het ‘Bij Bach aan Tafel’ diner laat dirigent Cees Wouters u op een prettige en verrassende manier kennis maken met componist J.S. Bach, en zijn monumentale Johannes Passion.

 

Datum: zondag 15 maart 2020

Locatie: Restaurant D’Ouwe Tramhalte, Duizel

Reserveren noodzakelijk: 0497 - 512 443

 

Bach in Beeld ‘Passie’

In 2020 nemen leerlingen van het Pius X-college uit Bladel en het Rythovius college uit Eersel voor de zevende keer deel aan het succesvolle Kunstproject ‘Passie’. De jongeren worden uitgedaagd een kunstwerk te maken vanuit hun invulling en beleving van het thema Passie. Uitleg van het oorspronkelijke Passieverhaal en de muziek van de Johannes Passion van Bach dienen ter inspiratie. U bent van harte welkom bij de opening van de expositie op vrijdag 3 april om 14.00 uur. Verwacht een middag van kunst, door de jongeren zelf geschreven uitleg en natuurlijk gezongen delen uit de Johannes Passion!

 

Opening: vrijdag 3 april 2020

Tijd: 13.00 - 14.00 uur

Te bezichtigen: 3 april t|m 10 april 2020

Locatie: St. Willibrorduskerk, Kerkstraat 31 Eersel

Toegang: gratis

 

Johannes Junior

In 2020 komt de Johannes Junior naar Reusel. Het project vindt plaats i.s.m. de basisscholen uit de gemeente Reusel. Deze speciale kindervoorstelling is een mix van vertelkunst, dans en originele koorwerken uit de Johannes Passion. Bastiaan de Zwitser is een verteller pur sang. Hij vertelt het lijdensverhaal op een aangrijpende wijze.

 

Datum: donderdag 9 april 2020

Tijd: 13.00 - 14.00 uur

Locatie: Kerk O.L.Vr. Tenhemelopneming, Reusel

Toegang: kinderen gratis, volwassenen: €5

 

Bach in de Buurt

Heeft u nog nooit de Johannes Passion van Bach bijgewoond? Wees dan van harte welkom op deze avond waarin Het Kempisch Kamerkoor bij u in de buurt komt en u wellicht dichter bij Bach gebracht wordt! De dirigent geeft tekst en uitleg over de diepere lagen die Bach in zijn muziek verwerkt heeft, het koor laat u kennis maken met alle koorwerken, er zullen enkele aria’s worden gezongen en het Barokorkest vertelt over haar authentieke instrumenten en hun bijzondere klank.

 

Datum: donderdag 9 april 2020

Locatie: Kerk O.L.Vr. Tenhemelopneming, Reusel

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Toegang: €10

 

Passie Menu

Wilt u in alle rust dineren voordat u naar het concert gaat? Dat kan! Ook dit jaar kunt u weer in drie eetgelegenheden op de Markt van Eersel genieten van een Passie Menu:

 

Restaurant de Bengel, Markt 13
Restaurant ’t Menneke, Markt 6
Dinee-café Veertien, Markt 14-16
2-gangen incl. 1 consumptie voor € 25. Geen haast, geen afwas en het concert als kers op de taart! Kijk op de website www.johannespassionbach.nl voor de menu’s en hoe te reserveren.

 

Datum: Goede Vrijdag 10 april 2020

Tijd: 17.30 - 19.00 uur

Prijs: €25

 

Concert Johannes Passion

Wat 13 jaar geleden begon als een gedurfd project is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Met recht wordt er nu gesproken over dé Johannes van het Zuiden. Elke volgende uitvoering door Het Kempisch Kamerkoor van de Johannes Passion is nooit een herhaling van de voorgaande keren. Bewust wordt gezocht naar de authentieke klank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brengen.

Liefhebber of voor de eerste keer? Een must om gehoord te hebben! Een mooie start van een lang paasweekend.

 

Sopraan: Judith Weusten

Evangelist en aria’s:Jan Caals

Altus: Gerben van der Werf

Christus: Ronald Dijkstra
Bas-arias: Joris van Baar
Viola da Gamba: Ralph Rousseau

Orkest: Barokorkest La Sorpresa

 

Datum: Goede Vrijdag 10 april 2020

Locatie St. Willibrorduskerk Eersel, Kerkstraat 31, Eersel

Aanvang 20.15 uur - 22.30 uur, kerk toegankelijk vanaf 19.30 uur

Toegang: 1e rang € 32,- | 2e rang € 27,- | 3e rang € 22,-

Excl. €1,50 servicekosten | CJP: €2,50 korting.

 

KAARTEN: https://www.johannespassionbach.nl

  Nieuws

  Wij zoeken nieuwe leden!
  Momenteel zoekt het koor een hoge sopraan, tenoren en bassen LEES MEER

   

  Johannes Passion 2020

  Het Kempisch Kamerkoor is initiatiefnemer van de traditie van de Johannes Passion in Eersel. Jaarlijks wordt het meesterwerk van Johann Sebastian Bach uitgevoerd in de Sint Willibrorduskerk in Eersel op Goede Vrijdag. De 13e editie zal plaatsvinden op vrijdag 10 april 2020.
  Kaartverkoop:
  www.johannespassionbach.nl

  Sponsors Messiah

  Wij danken de subsidianten,  fondswervers en sponsors van het Messiah concert:

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar een Vriendenconcert.

  Lees meer