Kempisch Kamerkoor > Algemene informatie

Sinds 1981 bestaat in Reusel (Noord-Brabant) het Kempisch Kamerkoor. Opgericht door Tejo Wouters en sinds 2006 onder leiding van zijn broer Cees Wouters. Het koor bestaat uit 27 vaste zangers. Afhankelijk van een uit te voeren werk wordt de koorbezetting aangevuld met projectzangers.

Het Kempisch Kamerkoor blijft zich ontwikkelen en heeft in de loop van de jaren een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Koorwerken uit de Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Romantiek, maar ook van 20-eeuwse componisten zijn uitgevoerd in de Kempen en in het buitenland. Een overzicht hiervan vindt u bij uitvoeringen. Het koor heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in het culturele leven in de Kempen.

Sinds elf jaar wordt steeds op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd. In 2014 vond dat voor de eerste keer  plaats in de St. Willibrorduskerk in Eersel. Het koor werd op authentieke instrumenten ondersteund door Concerto Barocco.

De kracht van Het Kempisch Kamerkoor is een juiste balans tussen zeer hoge kwaliteit en plezier. Een zo hoog mogelijk muzikaal niveau is waar alle leden met veel toewijding naartoe werken. Onze grote muzikale samenhang wordt bereikt door een continue koorbezetting en heldere repetitieschema’s in combinatie met moderne hulpmiddelen om thuis de muziek in te studeren. Gezelligheid, sociale samenhang en een goede sfeer zijn daarbij onmisbare voorwaarden om tot kwalitatief volwaardige uitvoeringen te komen. Dit alles draagt eraan bij dat nieuwe en jonge zangtalenten zich al snel thuis voelen bij Het Kempisch Kamerkoor.

Heeft u interesse om lid te worden? Klik hier voor contact.

Nieuwe leden gezocht
    Het Kempisch Kamerkoor heeft momenteel plaats voor 2 sopranen, 1 tenor en 1 bas. Heb je een goede stem en vind je het een uitdaging om mooie koorwerken zoals de Hohe Messe en Johannes Passion van Bach te zingen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We repeteren op dinsdagavond in Reusel. Vul het contactformulier in en kom eens een repetitie bijwonen. Welkom!

Artikel PC55

I.v.m. het 40-jarig jubileum van ons koor is er een mooi interview in de PC55 verschenen. Een interview met Els en Adrienne, die al lid zijn sinds het eerste uur! Gefeliciteerd dames! Verder uiteraard uitgebreid aandacht aan ons Requiemconcert van 16 oktober in Eersel.

Klik op het plaatje voor het hele artikel